Bell Times

Bell Times

clock face and calendar. time management concept.
Activity Time Objective
Opening Exercises 8:05 to 8:15(10 minutes) Agenda check Attendance and Announcements
Period 1 8:15 to 9:15 (60 minutes) Instructio Time
Snack 9:15 to 9:20 (5 minutes) Nutrition
Recess 9:20 to 9:35 (15 minutes) – Bell rings at 13 minutes (9:33) Outdoor activities
Passing Time 9:35 to 9:37 (2 minutes) Transition to class
Period 2 9:37 to 10:37 (60 minutes) Instruction Time
Period 3 10:37 to 11:37 (60 minutes) Instruction Time
Lunch 11:37 to 12:27 (50 minutes)- Bell rings at 48 minutes (12:25) 20 minutes to eat 30 minutes of outdoor activities
Passing Time 12:27 to 12:29 (2 minutes) Transition to class
Period 4 12:29 to 1:29 (60 minutes) Instruction Time
Recess 1:29 to 1:44 (15 minutes) Bell rings at 13 minutes (1:42) Outdoor activities
Passing Time 1:44 to 1:46 (2 minutes) Transition to class
Period 5 1:46 to 2:46 (60 minutes) Instruction time
Dismissal 2:46- 2:55 Pick up, Fun Club or Busses